Triptipp magyarországi szállások

Keresés

Érkezés    
Távozás   SZÁLLÁSFOGLALÓ PORTÁL - MINŐSÉGI SZÁLLÁSOK -

Dél-Dunántúl

Dél-Dunántúl Magyarország legdélibb területeit is magában folglaló régió, elsősorban mediterránba hajló időjárásáról, és számos lankás domboldaláról híres. Ezeknek köszönhető ugyanis az ország egyik legnépszerűbb borvidéke. Emellett számos kisebb különleges város, néhány történelmi jelentőséggel bíró vár, és egy méretében, és kultúrális örökségeiben is kiemelkedő megyeszékhely, Pécs az, amiért senki nem bánja meg, aki ide látogat.

A köznyelvben sokszor csak "Mediterrán régiónak" nevezett térség valóban nagyon kellemes időjárással büszkélkedhet. Általában az országos átlagnál néhány fokkal mindig melegebb van errefelé, és a napsütéses órák száma is lényegesen több, mint máshol az országban. A tavasz virágai is ezen a területen jelennek meg először, és színes kavalkádukkal és illatukkal bódítják el a tavaszi kirándulókat.

A térség domborzati viszonyait két nagy folyó, a Duna és a Dráva, valamint két jelentős hegység (természetesen magyar viszonylatokban jelentős), a Mecsek és a Villány határozza meg. Ennek köszönhetően rendkívül változatos a táj, és mindenki örömét lelheti benne, aki híve a frissítő kirándulásoknak.

 Természetesen a természetbarátok mellett, az az építészet, a történelem és a kultúra szerelmesei is kedvükre válogathatnak a látnivalókban ezen a környéken. A térség legnagyobb városa, Pécs, bővelkedik a kultúrális eseményekben és látnivalókban, amit azt hiszem elég csupán azzal alátámasztani, hogy a város 2010-ben viselheti az Európa Kultúrális Fővárosa címet. A pályázat öt fő pillére, ami egyébiránt a város sikerének titka is lehet: Pezsgő, élettel teli város, Kétezer éves kultúrális örökségek városa, Multikultúrális város, Regionalizmus városa, és Kultúrális kapuváros.

Pécs mellett számos kisebb város van még a térségben, melyek egyaránt füszerezhetik utazásunkat különleges hangulatukkal. A Harkányi fürdő, a siklósi, vagy a szigetvári vár, a Villányi-, és a Szekszárdi borvidék, vagy akár a mohácsi emlékmű érdemes arra, hogy szánjunk rá néhány órát utazásunk során. 


 
 
 
 
 

Kövessen minket:

HOTELFOGLALÁS KÖNNYEN, GYORSAN:
A Triptipp.hu segít megtalálni a helyet
ahova vágysz!

Négycsillagos hotel a nyüzsgő Budapest
közepén? Nyugodt vízparti szállás
a Balaton partján? Teljes kikapcsolódás
egy wellness hotel fürdőjében?
Egy vendégfogadó túrázáshoz?
Életközeli falusi turizmust kínáló
szállás biokertészettel? Történelmi hangulatú
kastélyszállók?

A Triptipp.hu online szállásfoglaló rendszer
célja, hogy Magyarország határain belül,
bárhova és bármilyen szállás az,
amire vágysz, könnyen és gyorsan megtaláld
segítségünkkel.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK TELJESKÖRŰEN

A honlapon válogatott hazai szálláshely
választékot szeretnénk bemutatni, legyen
az akár előkelő hotel, gyermekbarát
szálloda, családias panzió, wellness-,
spa szálloda, vagy vidéki magánszállás.

Mindazt az információt elérhetővé
kívánjuk tenni, mely segíti egy nyaralás,
hétvégi kikapcsolódás, vagy éppen
konferencia helyszínek megtalálását.

FOLYAMATOS SZÁLLÁS AKCIÓK

Akciós szállások, szállás csomag
ajánlatok között válogathat.
Akciós belföldi szilveszteri
szállás ajánlatok

SZÁLLÁSFOGLALÁS EGY KATTINTÁSRA

Ha megvan a keresett szálláshely, honlapunkon néhány mozdulat lesz csak a szállásfoglalás, hotelfoglalás.

UTAZÁS, NYARALÁS, TERVEZÉS, ELŐKÉSZÍTÉS

Minden olyan információt egyszerűen áttekinthető formában meg fogsz találni honlapunkon, mely segíti a gondtalan nyaralás előkészítését.

ORSZÁGOS PROGRAMAJÁNLÓ

Amennyiben utazásod valamilyen érdeklődési kör, vagy konkrét program határozza meg, arra is lehetőséged lesz, hogy az országos programajánlóból válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelőt.

 
 
 
 
Honlapkészítés:Triptripp Kft.