Triptipp magyarországi szállások

Keresés

Érkezés    
Távozás   SZÁLLÁSFOGLALÓ PORTÁL - MINŐSÉGI SZÁLLÁSOK -

Duna-Tisza köze

Duna-Tisza köze A terület, mint azt a neve is jól behatárolja az ország két legnagyobb folyója közötti részt jelöli. Tulajdonképpen az ország közepe. Legnagyobb részét az Alföld nyugati területe teszi ki, vagyis a terep sík és sok fölművelő területet foglal magába.

Habár az egész országot figyelembe véve talán ezen a területen a legalacsonyabb a népsűrűség, mégis néhány nagyon szép helyszínt rejt ez a rész. Egy kiemelkedő nemzeti park (Kiskunsági Nemzeti Park) és néhány teljesen egyedi város teszi érdekessé ezt a területet is a turisták számára.

Magyarország egyik legjellegzetesebb földrajzi egysége a Duna-Tisza köze. Az itt található természeti értékek és területek megóvása a - hazánkban másodikként, 1975-ben megalakult -  Kiskunsági Nemzeti Park feladata. A védett természeti területek összkiterjedése 116.000 hektár, amelyből 48.000 ha a kilenc különálló egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park (KNP).  A Duna-Tisza köze egykor változatos természeti képeit ma is felfedezhetjük a Kiskunsági Nemzeti Park védett területein. A természeti és néprajzi értékek ötvözetei az alföldi gazdálkodás kultúrköréhez kötődnek. Ezek megőrzése, hosszú távú fenntartása és bemutatása a nemzeti park egyik legszebb feladata. 

A Duna-Tisza köze szikes területeinek fontos élőhelytípusát képezik a szikes tavak, melyek a Kiskunságra jellemező szélvájta medrekben alakultak ki. Vizüket a csapadék és a talajvíz táplálja; nyár derekára az erős párolgás miatt gyakran kiszáradnak.A szikes pusztákon költ a fokozottan védett túzok, Európa legnagyobb testű madara. A Solti-lapályon fekszik a Felső-Kiskunsági tavak területe, mely a Duna-Tisza köze legnagyobb kiterjedésű szikes tórendszere. Jelentős madárállomány figyelhető meg a tavak környékén. A sziki fészkelő közösség jellegzetes tagjai a gulipán, a piroslábú cankó, a kormos cankó, de nagy telepekben fészkel a dankasirály és a szerecsensirály is. A szikes mocsarak és csatornák nádasaiban költ a nyári lúd és a búbos vöcsök. A Ramsari egyezmény által nemzetközileg is védett vizes élőhely fontos állomása a tavaszi és őszi madárvonulásnak.

A természeti csodák mellett a néhány kiemelkedő város, amiknek egyaránt különleges hangulata van és más-más megközelítésből, de valamennyi egyedi élményt nyújt az oda látogatóknak: Kecskemét, Kalocsa, Szolnok és Szeged.


 
 
 
 
 

Kövessen minket:

HOTELFOGLALÁS KÖNNYEN, GYORSAN:
A Triptipp.hu segít megtalálni a helyet
ahova vágysz!

Négycsillagos hotel a nyüzsgő Budapest
közepén? Nyugodt vízparti szállás
a Balaton partján? Teljes kikapcsolódás
egy wellness hotel fürdőjében?
Egy vendégfogadó túrázáshoz?
Életközeli falusi turizmust kínáló
szállás biokertészettel? Történelmi hangulatú
kastélyszállók?

A Triptipp.hu online szállásfoglaló rendszer
célja, hogy Magyarország határain belül,
bárhova és bármilyen szállás az,
amire vágysz, könnyen és gyorsan megtaláld
segítségünkkel.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK TELJESKÖRŰEN

A honlapon válogatott hazai szálláshely
választékot szeretnénk bemutatni, legyen
az akár előkelő hotel, gyermekbarát
szálloda, családias panzió, wellness-,
spa szálloda, vagy vidéki magánszállás.

Mindazt az információt elérhetővé
kívánjuk tenni, mely segíti egy nyaralás,
hétvégi kikapcsolódás, vagy éppen
konferencia helyszínek megtalálását.

FOLYAMATOS SZÁLLÁS AKCIÓK

Akciós szállások, szállás csomag
ajánlatok között válogathat.
Akciós belföldi szilveszteri
szállás ajánlatok

SZÁLLÁSFOGLALÁS EGY KATTINTÁSRA

Ha megvan a keresett szálláshely, honlapunkon néhány mozdulat lesz csak a szállásfoglalás, hotelfoglalás.

UTAZÁS, NYARALÁS, TERVEZÉS, ELŐKÉSZÍTÉS

Minden olyan információt egyszerűen áttekinthető formában meg fogsz találni honlapunkon, mely segíti a gondtalan nyaralás előkészítését.

ORSZÁGOS PROGRAMAJÁNLÓ

Amennyiben utazásod valamilyen érdeklődési kör, vagy konkrét program határozza meg, arra is lehetőséged lesz, hogy az országos programajánlóból válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelőt.

 
 
 
 
Honlapkészítés:Triptripp Kft.