Triptipp magyarországi szállások

Keresés

Érkezés    
Távozás   SZÁLLÁSFOGLALÓ PORTÁL - MINŐSÉGI SZÁLLÁSOK -

Mórahalom

Mórahalom Az 5700 fős kisváros Szegedtől 20 km-re délnyugatra az 55-ös út mentén fekszik. A település turisztikai vonzerejét a természeti környezet, a hagyományos gazdálkodási formák, a néphagyományok adják. Turisztikailag kiemelkedő szerepet kapott a Városi Gyógyfürdő, melynek 39,5 °C-os, alkáli-hidrogén-karbonátos termálvizét mára gyógyvízzé minősítették

Gyógyfürdője több mint négy évtizedes múltra tekint vissza.A város neve a "Móra Halma" homokdombról veszi eredetét - melynek első említése 1729-ből való. A halom névadója a Móra család, mely a XVII. századtól kap szerepet Szeged életében.A mai Mórahalom területén már a...

A település határában ritka növényi társulásokat védő természetvédelmi területek találhatók. Gyógyfürdője több mint négy évtizedes múltra tekint vissza.

A város neve a "Móra Halma" homokdombról veszi eredetét - melynek első említése 1729-ből való. A halom névadója a Móra család, mely a XVII. századtól kap szerepet Szeged életében.

A mai Mórahalom területén már a török hódoltság alatt állattartó szállások léteztek. A város határából önállósult település fejlődése különleges utat járt be. "Mórahalom tanyai kapitányságban" Szeged közigazgatási és kultúrközpontot létesített 1892-ben. Az ebből kis faluvá fejlődő Alsóközpontot 1950-ben önálló községgé, 1970-ben nagyközséggé nyilvánították, 1989-ben pedig városi rangra emelték az öt és fél ezer lakosú települést.

A város határában a Dél-Alföld legszebb semlyékes rétje húzódik meg. A természetvédelmi terület védett növényei például: a pókbangó, szibériai nőszirom, korcs nőszirom, poloskaszagú kosbor.

A település központjában található Mórahalmi Gyógyfürdő ugyancsak turisztikai vonzerő. A fürdőkomplexumban medencék, szauna, szolárium, fitneszterem, különböző gyógyszolgáltatások várják a látogatókat.


Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő: regionális jelentőségű 4*-os minősítésű gyógyfürdő minősítéssel rendelkező létesítmény, a medencék hőfoka 34-39 Celsius-fokos. Kifejezetten térd- és vállízületi megbetegedések gyógyítására hasznosítják vízét.
 
 
 
 
 

Kövessen minket:

HOTELFOGLALÁS KÖNNYEN, GYORSAN:
A Triptipp.hu segít megtalálni a helyet
ahova vágysz!

Négycsillagos hotel a nyüzsgő Budapest
közepén? Nyugodt vízparti szállás
a Balaton partján? Teljes kikapcsolódás
egy wellness hotel fürdőjében?
Egy vendégfogadó túrázáshoz?
Életközeli falusi turizmust kínáló
szállás biokertészettel? Történelmi hangulatú
kastélyszállók?

A Triptipp.hu online szállásfoglaló rendszer
célja, hogy Magyarország határain belül,
bárhova és bármilyen szállás az,
amire vágysz, könnyen és gyorsan megtaláld
segítségünkkel.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK TELJESKÖRŰEN

A honlapon válogatott hazai szálláshely
választékot szeretnénk bemutatni, legyen
az akár előkelő hotel, gyermekbarát
szálloda, családias panzió, wellness-,
spa szálloda, vagy vidéki magánszállás.

Mindazt az információt elérhetővé
kívánjuk tenni, mely segíti egy nyaralás,
hétvégi kikapcsolódás, vagy éppen
konferencia helyszínek megtalálását.

FOLYAMATOS SZÁLLÁS AKCIÓK

Akciós szállások, szállás csomag
ajánlatok között válogathat.
Akciós belföldi szilveszteri
szállás ajánlatok

SZÁLLÁSFOGLALÁS EGY KATTINTÁSRA

Ha megvan a keresett szálláshely, honlapunkon néhány mozdulat lesz csak a szállásfoglalás, hotelfoglalás.

UTAZÁS, NYARALÁS, TERVEZÉS, ELŐKÉSZÍTÉS

Minden olyan információt egyszerűen áttekinthető formában meg fogsz találni honlapunkon, mely segíti a gondtalan nyaralás előkészítését.

ORSZÁGOS PROGRAMAJÁNLÓ

Amennyiben utazásod valamilyen érdeklődési kör, vagy konkrét program határozza meg, arra is lehetőséged lesz, hogy az országos programajánlóból válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelőt.

 
 
 
 
Honlapkészítés:Triptripp Kft.